• Type
 • Frame
 • Motorpositie
 • Actieradius
 • Kleur
 • Technische details
  Versnellingen
  Kettingkast

Elektrische fiets leasen

7 resultaten

  Elektrische fiets leasen

  De nieuwe regels voor een fiets van de zaak worden een stuk eenvoudiger. Voor het privégebruik van een elektrische fiets wordt straks 7% bijtelling gerekend en vervangt de huidige ingewikkelde leaseregelingen. Dit maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend. Vanaf 1-1-2020 geldt voor de fiets van de zaak die ook privé gebruikt wordt, een bijtelling van 7 procent.

  Huidige leaseregeling

  De huidige leaseregeling kent een ingewikkelde regelgeving en vraagt om een sluitende administratie. Een kilometerregistratie is hierbij verplicht, waarbij exact wordt bijgehouden hoeveel kilometer de bestuurder privé hebt gefietst. Reparatie- en onderhoudskosten mogen hier weer vanaf getrokken worden. Door deze administratie kiezen weinig werknemers voor een leasefiets.

  Tot 2014 was er de bedrijfsfietsenregeling, beter bekend als het fietsplan. De BTW van een e-bike tot 750 euro was volledig aftrekbaar. Sindsdien valt de aanschaf van een leasefiets onder de werkkostenregeling.

  E-bike leasen met 7% bijtelling

  Met de plannen die het kabinet op Prinsjesdag waarschijnlijk bekend gaat maken wordt het leasen van een elektrische fiets in één klap een stuk interessanter. Voor een leasefiets wordt vanaf 2020 nog maar 7% bijtelling betaald. Hierdoor kost een elektrische fiets, afhankelijk van het inkomen, nog maar enkele euro's per maand. 

  Het doel van deze nieuwe regeling is versimpeling van de regeling en maakt een eind aan de administratieve rompslomp. Het privégebruik van een elektrische fiets krijgt hiermee dezelfde status als een auto.

  In het voorjaar maakte staatssecretaris Snel van Financiën al bekend dat hij de regels wil vereenvoudigen: "Wij willen graag mensen uit de auto op de fiets krijgen. Met een simpele regeling wordt het hopelijk voor werkgevers een stuk aantrekkelijker om medewerkers op de fiets naar het werk te laten gaan."

  Stella elektrische fiets leasen

  Op dit moment is het nog niet mogelijk om een elektrische fiets bij Stella te leasen. Zodra er meer bekend is over de leasemogelijkheden wordt deze pagina geactualiseerd.