Fietsen in de herfst

Door Priscilla, 2 oktober 2016

De herfst is een prachtige tijd om mooie fietstochten te maken. De bladeren vallen in alle kleuren van de bomen en het zonnetje kan af en toe nog doorbreken. Lekker doorfietsen in de herfst kan natuurlijk prima, maar het wordt wel weer eerder donker en de bladeren kunnen voor gladheid zorgen. Het is dan ook belangrijk dat u een aantal maatregelen neemt voordat u, in deze tijd van het jaar, op uw elektrische fiets stapt.

Goede fietsverlichting

De dagen worden korter en het wordt steeds eerder donker. Zorg daarom altijd dat uw elektrische fiets goed verlicht is. Zo valt u in ieder geval goed op. Het beste kunt u kiezen voor wegen met goede verlichting, maar als het niet anders kan, zorg er dan voor dat ú goed zichtbaar bent. Trek bijvoorbeeld reflecterende kleding aan. Is het mistig, regenachtig of staat de zon laag? Mogelijk bent u dan voor automobilisten en ander verkeer minder goed zichtbaar. Houd er daarom rekening mee dat u niet altijd gezien wordt.


Het wordt kouder

Het is herfst en dat betekent ook dat het steeds kouder wordt. Het kan soms lekker weer lijken met een zonnetje en weinig wind, maar dit kan zomaar omslaan! Zorg daarom altijd dat u warme kleding aanheeft of iets warms meeneemt wanneer u op uw e-bike stapt. Het beste is om zoveel mogelijk laagjes aan te trekken. Denk bijvoorbeeld aan thermokleding. Zo blijft u lekker warm! Ook is goede regenkleding geen overbodige luxe.


Handig om te weten

De stand van uw zadel kan een verschil maken in de herfst. Zet daarom in deze tijd van het jaar uw zadel iets lager, zo kunt u gemakkelijk met uw voeten bij de grond en kunt u snel afstappen als dat nodig is. Controleer daarnaast altijd of uw remmen nog in orde zijn en of uw fietsbanden nog genoeg profiel hebben.

Leuke herfstroutes

Wilt u een lekker stuk fietsen op uw elektrische fiets maar heeft u nog geen idee waarheen? Bekijk dan onze top 3 mooiste fietsroutes voor in de herfst. Dan kunt u direct op pad!