Tropische temperaturen, fietsen met warm weer

Door Priscilla, 20 juli 2016

Met hoge temperaturen en weinig bewolking is het echt zomer in Nederland! Bent u van plan om een (lange) fietstocht te maken wanneer het mooi weer is? Of gaat u naar het buitenland op vakantie en bent u van plan om daar veel te fietsen? Dan is het handig om aan een aantal dingen te denken vóórdat u op de elektrische fiets stapt.

Fietsen met warm weer? Genoeg drinken!

Het klinkt misschien wat overbodig maar het is heel belangrijk dat u genoeg drinkt zodat u niet uitdroogt. Neem daarom altijd genoeg water mee als u gaat fietsen. Ook wanneer het maar een klein stukje is, want u kunt ineens bevangen worden door de hitte. Het is beter om regelmatig kleine beetjes te drinken dan in een keer heel veel. Wat dacht u van een handige bidon die u aan uw elektrische fiets kunt klemmen? Zo hoeft u niet af te stappen en kunt u toch voldoende drinken. Tussen 12 uur en 3 uur ’s middags is het vaak het warmste. Het is dan ook beter om op die momenten niet intensief te gaan fietsen. Als u een fietstocht heeft gepland en u ziet dat er warm weer voorspeld wordt, dan kunt u beter uw fietstocht verzetten naar de ochtend of juist gaan fietsen wanneer de zon wat minder sterk is. Zit u toch op de fiets tussen 12 uur en 3 uur? Zorg er dan altijd voor dat u goed blijft drinken.

Stop regelmatig

Wanneer de temperaturen echt tropisch zijn, dan is het aan te raden om iets vaker te stoppen tijdens het fietsen. Rust even lekker uit op een bankje of maak ergens anders een tussenstop. Let er dan wel op dat u een plekje uitzoekt in de schaduw. Zo kunt u even helemaal bijkomen en bent u daarna weer opgeladen voor de fietstocht.

Niet vergeten, insmeren!

Op de fiets kan de zon aardig branden, terwijl u het niet altijd in de gaten heeft. Door de wind op de fiets lijkt het koeler, maar toch moet u oppassen! Het laatste wat u natuurlijk wil, is dat u verbrandt. Zorg er daarom voor dat u goed beschermd bent tegen de zon wanneer u op de elektrische fiets stapt. Smeer altijd de juiste factor voor uw huid en smeer vaak opnieuw. Het is dan ook handig om zonnebrand mee te nemen tijdens het fietsen, zo kunt u altijd even bijsmeren wanneer u de zon voelt branden. Een pet of een (zonne)hoed kan ook heel handig zijn als u de hele dag op de elektrische fiets zit.