Veilig de weg op in de winter

Door Priscilla, 5 december 2016

De nachten zijn koud en overdag komt de temperatuur nauwelijks boven het vriespunt. Door gladheid, regen of sneeuw kan fietsen in de winter net even iets lastiger zijn. U bent als fietser vaak minder goed zichtbaar maar er zijn ook nog andere dingen waarmee u rekening moet houden. Hoe zit dat bijvoorbeeld met de accu van uw elektrische fiets? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet zodat u met een veilig gevoel op uw E-bike kunt stappen.

Fiets veilig de winter door!

Het winterse weer kan soms verraderlijk zijn. Ga dan ook altijd voorbereid op pad, ook al is het maar een klein stukje. Een ongeluk zit namelijk vaak in een klein hoekje! Controleer daarom regelmatig onderstaande punten voordat u de weg op gaat:

 • Bandenprofiel

  Het profiel van uw banden is erg belangrijk in de winter. Een goed profiel zorgt er namelijk voor dat u meer grip heeft. Controleer daarom altijd of uw banden nog genoeg profiel hebben voordat u gaat fietsen. Stapt u dagelijks op uw elektrische fiets in de winter? Overweeg dan om winterbanden voor uw elektrische fiets aan te schaffen. Deze winterbanden zorgen voor een betere wegligging en meer grip wanneer het glad is.

 • Goed zichtbaar?

  Het is vroeg donker en door de regen of mist zijn fietsers vaak niet goed zichtbaar. Zorg er daarom voor dat uw fietsverlichting altijd in orde is. Probeer zoveel mogelijk onverlichte wegen te vermijden en als het echt niet anders kan, probeer dan zoveel mogelijk op te vallen in het donker. Dit kan natuurlijk door goede fietsverlichting, maar ook reflecterende kleding helpt hierbij.

 • Controleer uw remmen

  Ook de remmen van uw E-bike zijn van essentieel belang tijdens een fietstocht in de winter. Uw remweg wordt langer wanneer de wegen gladder zijn. Houd hier dus rekening mee en controleer regelmatig of de remblokken van uw elektrische fiets niet versleten zijn.

 • Stand van uw zadel

  Zet in de winter uw zadel net even iets lager. Zo kunt u gemakkelijk en snel bij de grond als dat even nodig is.

Accu in de winter

Gebruikt u uw elektrische fiets in de winter even niet? Ga dan zorgvuldig om met de accu. Het is noodzakelijk dat u de accu uit de fiets haalt met minstens een halfvolle lading. Zorg ervoor dat u de accu opbergt in een droge en geventileerde ruimte, waar het niet kouder is dan 10 graden. De accu mag hierbij niet gekoppeld zijn aan de oplader. Check regelmatig of de lading nog halfvol is. Is dit niet het geval? Laad de accu dan weer op totdat die minstens halfvol is.

Gebruikt u uw elektrische fiets in de winter dagelijks? Zorg er dan voor dat de accu van uw E-bike altijd vorstvrij bewaard wordt. Als uw E-bike in de schuur of garage staat, haal de accu er dan uit en bewaar hem op een plek waar het boven de 10 graden is. Laad de accu nooit in de vrieskou buiten op!

Stella onderhoudsbeurt

Een onderhoudsbeurt is natuurlijk nooit overbodig. Helemaal in de winter niet! Tijdens de onderhoudsbeurt controleert ons Stella Serviceteam of uw E-bike nog in orde is. Zo kunt u met een veilig gevoel op uw E-bike stappen. Heeft u vragen over de onderhoudsbeurt van uw Stella E-bike? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0341 – 25 22 66.